Η ξενάγηση είναι ένα πραγματικό ταξίδι στον χρόνο!

0090 532-498-68-17 - Professional Tourist Guide Greek & English

HomeΤο βιογραφικό μου – Ender PinarbasiΞεναγηση στην ΚωνσταντινουποληΤο βιογραφικό μου – Ender Pinarbasi

Το βιογραφικό μου – Ender Pinarbasi

Γεννήθηκα το Μάιο του 1982 στην Κωνσταντινούπολη στην παραλιακή περιοχή

Αρναούτκεϊ, (για τους Έλληνες Μέγα Ρεύμα) με κέντρο της την μεγάλη ορθόδοξη εκκλησία του Ταξιάρχη. Στα παιδικά μου χρόνια συνήθιζα να κολυμπάω και να βοηθάω στο ψάρεμα τον Αρμένιο μέντορα μου, στην περιοχή του Βοσπόρου. Πραγματικά αισθάνομαι πολύ τυχερός που έζησα και μεγάλωσα σε αυτή την υπέροχη περιοχή με θέα τη γέφυρα του Βοσπόρου. Επιπλέων νοιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος διότι κατά το ήμισυ η καταγωγή μου είναι ελληνική , καθότι η μητέρα μου ανήκει στην ελληνική ορθόδοξη κοινότητα της πόλης (σήμερα 1500 τον αριθμό οι οποίοι μιλάνε τη γνήσια ελληνική διάλεκτο Roman). Έτσι μεγάλωσα και γαλουχήθηκα και με τις δύο παραδόσεις, τουρκική και ελληνική.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 1993 φοίτησα στο λύκειο ( Durussafaka) όπου όλα τα μαθήματα ήταν στην αγγλική γλώσσα. Αποφοίτησα το 2000 και έπειτα από εξετάσεις πέτυχα στο izmit Kocaeli University, στον τομέα δημοσίων σχέσεων. Στο τμήμα μας ασχοληθήκαμε επίσης με μελέτες στρατηγικής για τις Βαλκανικές χώρες. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου άρχισα ταξιδεύοντας να ανακαλύπτω και να φωτογραφίζω την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη. Βελτίωσα πολύ τα αγγλικά μου δουλεύοντας στο ΙΗΑ (πρακτορείο ειδήσεων όπως το Reuters) στο τμήμα ξένων ειδήσεων. Με την αποφοίτηση μου άρχισα να εργάζομαι στην εταιρία κοσμημάτων Atasay σαν διευθυντής της ελληνικής αγοράς, βελτιώνοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό τα ελληνικά μου. Παράλληλα σπούδαζα και διεθνές εμπόριο στο εμπορικό πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

Έπειτα από προκήρυξη του υπουργείου τουρισμού, έδωσα εξετάσεις επιτυχώς και παρακολούθησα για 6 μήνες μαθήματα ως τουριστικός ξεναγός. Με την ολοκλήρωση την μαθημάτων ξεκίνησα να εργάζομαι σαν διπλωματούχος ελληνόφωνος ξεναγός έως το 2006. Το Φεβρουάριο του 2008 έπειτα από εξετάσεις πρόσθεσα και την αγγλική γλώσσα στο δίπλωμά μου. Θέλω να σας εξομολογηθώ πως αυτή η ημέρα ήταν πραγματικά ορόσημο για την ζωή μου.

Έκτοτε κάνω ξεναγήσεις και στις δύο γλώσσες. Μετά από μια διακοπή για να εκπληρώσω τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις, επέστρεψα στην ενεργό δράση τον Ιανουάριο του 2009. Όπως καταλαβαίνετε όλες αυτές οι εμπειρίες αύξησαν τις προοπτικές μου και εμπλούτισαν τις γνώσεις μου, φέρνοντας τελικά πολύ χρώμα στη ζωή και στο χαρακτήρα μου. Μέχρι σήμερα έχω ξεναγήσει πολλές ομάδες και μεμονωμένους επισκέπτες διαφορετικών εθνικοτήτων σε κάθε γωνιά της Τουρκίας. Ξεναγώντας αισθάνομαι σαν εκπρόσωπος της Τουρκίας και προσπαθώ να παρουσιάζω πάντα τις ομορφιές αυτής της απίστευτης χώρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μπορώ να πω πως με την εμπειρία που έχω αποκτήσει, είμαι το καταλληλότερο άτομο για μια αξέχαστη, αμερόληπτη και εναλλακτική ξενάγηση στην ονειρεμένη Τουρκία.

10 thoughts on “Το βιογραφικό μου – Ender Pinarbasi

 1. Είναι ότι καλύτερο μπορείς να έχεις δίπλα σου για την ξενάγηση στην πόλη. Γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική γλώσσα και ιστορία. Φιλικός φιλόξενος ευχάριστος άνθρωπος. Τον θεωρούμε πια φίλο καλό και τον ευχαριστούμε!!!

 2. Επισκεφτήκαμε την Τουρκιά με την ευκαιρία του 9-του τουριστικού φόρουμ και είχαμε ξεναγό τον αξιότιμο κύριο Εντερ για των οποίον δεν μπορώ να μην αφήσω τα καλλίτερα σχόλια. Μας έδειξε τα καλύτερα σημεία στις πόλεις που περάσαμε .Από το πρωί μέχρι το βράδι πάντα με χαμόγελο και πολύ ενέργεια ήταν δώρο για την μικρή και απαιτητική ομάδα μας. Τον συνιστώ σε τουρίστες που θέλουνε να γνωρίζουν την Τουρκιά καλύτερα και να μάθουν για την ιστορία του τόπου πολύ περισσότερα από τη ξέρουν όπως μάθαμε και εμείς.

 3. Πρόσφατα επισκεφθήκαμε την κωνσταντινουπολη με την γυναίκα μου και είχαμε την τύχη να κλείσουμε με τον ender με τον καλύτερο ελληνόφωνο ξεναγό στην Τουρκία, ο λόγος που τον έκανε καλύτερο ξεναγό είναι ότι σ έδειχνε και προσπαθούσε να σου περάσει το νόημα και την ιστορία με πολύ σύντομο και ιδιαίτερο και ακούραστα τρόπο μπορούσες να καταλάβεις πολλά με τον δικό τ αυτό τρόπο. Επίσης μας πήγε σε μέρη τα οποία είταν εκτός συμφωνίας και έκατσε μαζί μας παραπάνω ώρες από τι είχαμε συμφωνήσει!! Από τους καλύτερους και τίμιους ανθρώπους που θα βρείτε στην Τουρκία. Εκτός από μια καλή συνεργασία κάναμε και έναν πολύ καλό φίλο !! Ο Θεός να σε έχει καλά ender και σε ευχαριστούμε για όλα!!!!

 4. Καλημέρα πρόκειται να επισκεφθώ την Κωνσταντινούπολη στα μέσα Οκτωβρίου και θα χρειαστώ διερμηνέα. Θα μπορούσατε να με εξυπηρετήσετε για 5 ώρες περίπου την ημέρα 5με 6 ημέρες κ πόσο θα μου κοστίσει?? Ευχαριστώ πολύ.

 5. Πρόσφατα ξεναγήθηκα παρέα με τον Εντέρ στην αείμνηστη Τραπεζούντα και την Παναγία Σουμελά στην εορτή της, μέσα στην καρδιά του Αυγούστου, 15/8

  Μοναδικό Ταξίδι! Ευχαριστώ πολύ Εντερ! Παρόλο που σε πήρα κυριολεκτικά τελευταία στιγμή τηλέφωνο το Σάββατο, την επόμενη μέρα με υποδέχτηκες, κατάφερες να μου εκδόσεις κάρτα εισόδου στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία κι αμέσως την επόμενη ημέρα, μαζί μας αξίωσε η Παναγία να ανέβουμε στο όρος Μελά!

  Να σε σκεπάζει και να είσαι πάντα έτσι τίμιος και να έχεις σταθερή δουλειά, σου το εύχομαι και το αξίζεις! Είμαι ευγνώμων στον Θεό που με έφερε στον δρόμο σου!
  Να σε ευλογεί μαζί με την Παναγία μας στην δουλειά και την ζωή σου!

  Σε Ευχαριστώ πολύ Εντέρ!
  Τραπεζούντα, Παναγία Σουμελά 2021!

  Με εκτίμηση, Αλέξανδρος Ορφανίδης ο Ρωμιός.

 6. Ender είχαμε ακούσει τα καλύτερα για εσένα και το επιβεβαιώσαμε!

  Οι πληροφορίες σου για την Πόλη πολύτιμες, μιας και την επισκεπτόμασταν για πρώτη φορά! Απόλυτα κατατοπιστικός και εξυπηρετικός σε ότι σου ζητήσαμε! Οι υπηρεσίες που μας παρείχες ήταν ακριβώς όπως μας τις είχες περιγράψει και ακόμα καλύτερες!

  Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας έδειξες καθώς δεν μας ζήτησες ούτε ένα ευρώ προκαταβολή!

  Συνέχισε την υπέροχη δουλειά σου, ελπίζουμε άμεσα να ξαναβρεθούμε μιας και οι εντυπώσεις μας για την Πόλη ήταν μοναδικές!

  Υ.Γ.: Πολλά ευχαριστούμε και για την υπέροχη Ζεινέπ, δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερη!

 7. Καλησπερα!Ειμαστε 2 ατομα (πατέρας και γιος ,64 καί 20 ετών).Θα είμαστε στην Κωνσταντινούπολη και θα θέλαμε την Πέμπτη 26/9 να μας ξεναγησετε.
  Φτάνουμε το πρωί 09:45,θα πάμε και θα αφήσουμε τις βαλίτσες μας στο ξενοδοχείο , μετά θα θέλαμε :
  Ξεναγηση στο Κεντρο και βασικά μνημεία για 2 -2,5 ώρες, παύση για ελαφρυ φαγητό και ισως ακόμη μισή ώρα ξεναγηση.Στη συνέχεια ανάπαυση στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ θα θέλαμε εισητηρια για χορό της κοιλιάς, ή κάτι χαλαρωτικό (π.χ μασάζ στο παλιό χαμάμ).
  Μπορείτε ο ίδιος ή κάποιος συνεργάτης σας;
  Ευχαριστώ πολύ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

© seo-optimization.gr . All Rights Reserved.

Share via
Send this to a friend