Το βιογραφικό μου – Ender Pinarbasi

Γεννήθηκα το Μάιο του 1982 στην Κωνσταντινούπολη στην παραλιακή περιοχή

Αρναούτκεϊ, (για τους Έλληνες Μέγα Ρεύμα) με κέντρο της την μεγάλη ορθόδοξη εκκλησία του Ταξιάρχη. Στα παιδικά μου χρόνια συνήθιζα να κολυμπάω και να βοηθάω στο ψάρεμα τον Αρμένιο μέντορα μου, στην περιοχή του Βοσπόρου. Πραγματικά αισθάνομαι πολύ τυχερός που έζησα και μεγάλωσα σε αυτή την υπέροχη περιοχή με θέα τη γέφυρα του Βοσπόρου. Επιπλέων νοιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος διότι κατά το ήμισυ η καταγωγή μου είναι ελληνική , καθότι η μητέρα μου ανήκει στην ελληνική ορθόδοξη κοινότητα της πόλης (σήμερα 1500 τον αριθμό οι οποίοι μιλάνε τη γνήσια ελληνική διάλεκτο Roman). Έτσι μεγάλωσα και γαλουχήθηκα και με τις δύο παραδόσεις, τουρκική και ελληνική.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 1993 φοίτησα στο λύκειο ( Durussafaka) όπου όλα τα μαθήματα ήταν στην αγγλική γλώσσα. Αποφοίτησα το 2000 και έπειτα από εξετάσεις πέτυχα στο izmit Kocaeli University, στον τομέα δημοσίων σχέσεων. Στο τμήμα μας ασχοληθήκαμε επίσης με μελέτες στρατηγικής για τις Βαλκανικές χώρες. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου άρχισα ταξιδεύοντας να ανακαλύπτω και να φωτογραφίζω την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη. Βελτίωσα πολύ τα αγγλικά μου δουλεύοντας στο ΙΗΑ (πρακτορείο ειδήσεων όπως το Reuters) στο τμήμα ξένων ειδήσεων. Με την αποφοίτηση μου άρχισα να εργάζομαι στην εταιρία κοσμημάτων Atasay σαν διευθυντής της ελληνικής αγοράς, βελτιώνοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό τα ελληνικά μου. Παράλληλα σπούδαζα και διεθνές εμπόριο στο εμπορικό πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

Έπειτα από προκήρυξη του υπουργείου τουρισμού, έδωσα εξετάσεις επιτυχώς και παρακολούθησα για 6 μήνες μαθήματα ως τουριστικός ξεναγός. Με την ολοκλήρωση την μαθημάτων ξεκίνησα να εργάζομαι σαν διπλωματούχος ελληνόφωνος ξεναγός έως το 2006. Το Φεβρουάριο του 2008 έπειτα από εξετάσεις πρόσθεσα και την αγγλική γλώσσα στο δίπλωμά μου. Θέλω να σας εξομολογηθώ πως αυτή η ημέρα ήταν πραγματικά ορόσημο για την ζωή μου.

Έκτοτε κάνω ξεναγήσεις και στις δύο γλώσσες. Μετά από μια διακοπή για να εκπληρώσω τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις, επέστρεψα στην ενεργό δράση τον Ιανουάριο του 2009. Όπως καταλαβαίνετε όλες αυτές οι εμπειρίες αύξησαν τις προοπτικές μου και εμπλούτισαν τις γνώσεις μου, φέρνοντας τελικά πολύ χρώμα στη ζωή και στο χαρακτήρα μου. Μέχρι σήμερα έχω ξεναγήσει πολλές ομάδες και μεμονωμένους επισκέπτες διαφορετικών εθνικοτήτων σε κάθε γωνιά της Τουρκίας. Ξεναγώντας αισθάνομαι σαν εκπρόσωπος της Τουρκίας και προσπαθώ να παρουσιάζω πάντα τις ομορφιές αυτής της απίστευτης χώρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μπορώ να πω πως με την εμπειρία που έχω αποκτήσει, είμαι το καταλληλότερο άτομο για μια αξέχαστη, αμερόληπτη και εναλλακτική ξενάγηση στην ονειρεμένη Τουρκία.